Hvad koster en begravelse?

Der er stor chance for, at du før eller siden kommer i den situation, at du skal arrangere en begravelse af familie eller venner. Dødsboet efter den afdøde skal betale begravelsesomkostningerne, men der bliver ikke meget at arve, hvis man bruger hele formuen på en storslået begravelse og en dyr bedemand.

Du kan faktisk spare mange tusinde kroner på en bedemandsservice, hvis du blot ser dig godt for og indhenter flere tilbud på den samme ydelse. Der er ikke store omkostninger forbundet med præsten og graverens opgave, men der kan forekomme store udgifter hos bedemanden til både service, men også til kremering eller kiste. Før du træffer en beslutning, bør du derfor indhente priser og tilbud fra flere bedemænd, så du kan udvælge det sted, du mener giver mest for pengene.

Opgaver ved begravelser

Først og fremmest skal de efterladte pårørende til den afdøde afgøre, om der skal foretages en begravelse eller en bisættelse. På grund af kremeringsopgaven er prisen for en bisættelse omkring 2.000 kroner dyrere end en begravelse. Prisen for en begravelse koster typisk omkring 10.000 kroner og opefter, idet prisen afgøres af den valgte kiste eller urne, samt det valgte blomsterarrangement og kørslen.

Der kan også forekomme en del udgifter til dødsannoncen i avisen samt det efterfølgende traktement for begravelsesgæsterne. Udgifter til gravsten og pasning af gravsted er også variable udgifter, men heldigvis kan der ansøges om begravelseshjælp, da den samlede pris kan løbe op i en stor sum, som dødsboet må betale.

Indhent priser hos flere bedemænd

Det kan være logisk nok at kontakte en lokal bedemand, da transporten dermed er nemmest og billigst, men priserne på bedemandens opgaver og service kan variere meget, så du bør indhente flere tilbud på denne service. Det er nemt og hurtigt at se priserne hos de bedemænd, der annoncerer på nettet, så disse er nemme at sammenligne.

hjemmesiden Godafsked.dk kan du nemt se priserne på, hvad koster en begravelse eller bisættelse, og faktisk averterer de med at være 5.000 kr. billigere end den normale bedemandspris på samme service. Bedemandsfirmaet er landsdækkende, så derfor kan du altid sammenligne deres priser med de lokale bedemænd i dit område.