Overvej privatleasing af bil til ferien

 

Ikke alle familier har egen bil, men mange kommer til at savne friheden med en bil, og en bil kan man både have gavn af i hverdagen til at komme på job, i skole, i indkøbscenteret, fritidsaktiviteter og til ferieturene i løbet af året. Selv om man har cykel, knallert eller motorcykel, så vil man i løbet af året i familiens regnskab bruge mange penge på transport, så derfor bør man overveje, om det måske kunne betale sig med privatleasing af bil.

På den måde kan man for et beskedent beløb få en ny bil til rådighed, og dette er langt mere komfortabelt frem for andre former for transport med cykel, motorcykel, bus eller tog, og med en bil kan hele familien hvert år tage en tur rundt i landet eller endda på skitur ned til Alperne eller blot rundt på opdagelse i Europa.

Benzinpriserne er lave, og det samme er leasingydelserne på grund af det lave renteniveau, og man binder sig med privatleasing af bil ofte kun for 12 måneder i en normal leasingkontrakt.

Derfor er leasing så smart

At købe en helt ny bil til flere hundredetusinde kroner er en stor beslutning, der kan få store konsekvenser for familiens økonomi, især hvis man er uheldig med mange skader og reparationer, eller hvis man ofte skal skifte bil til en mere passende model, da der altid kommer omkostninger på en bil i form af handelsomkostninger og værditab.

Med leasing laver man en aftale med leasingselskabet om en konkret ny bil, som man nu får råderetten over i en aftalt periode, der normalt er på 12-36 måneder ud fra dit behov. Efter perioden kan man jo nemt lave en ny leasingaftale, og på den måde har man den ultimative frihed, idet man med en leasingaftale aldrig får nogen udgifter til hverken reparationer, service eller værditab på bilen.

På alle biler skal man naturligvis betale for bilens brændstof, afgifter til staten samt forsikring af bilen, og dette gælder både for bilejere samt for leasingkunderne, men udover dette skal man kun betale en fast månedlig leasingydelse på bilen. Dermed er privatleasing af bil meget nemt at overskue rent budgetmæssigt, da man kender sine udgifter til bilen, og man får ingen irriterende uventede udgifter på bilen, og man slipper også for værditabet og at have investeret penge i bilen. Erhvervslivet kan endda fratrække alle leasingydelserne, så her er fordelen helt utrolig stor for virksomheden, men private har også stor glæde af privatleasing af bil.

Priser på leasingbiler

Det kan faktisk ikke betale sig at lease de helt små og billige minibiler til under 100.000 kr., da det er billigere at købe disse. Så leasing henvender sig især til de bilister, der gerne vil køre i en lidt dyrere og mere komfortabel luksusbil med masser af prestige. Staten har nemlig indført en nedre grænse for værdiansættelsen af leasingbiler på 160.000 kr., så derfor er fordelen ved leasing altså størst ved de dyreste biler.

Denne tendens kan de dyre kvalitetsmærker i bilbranchen sagtens mærke til, idet kunderne ofte kommer for at lease de dyre biler frem for at betale samme bils nypris, da leasingvilkårene er meget nemmere at overskue og honorere frem for at købe en bil til mange hundredetusinde kroner. Man kan finde masser af nyttige informationer om privatleasing af bil på Audi.dk samt priser på alle Audis modeller. Man kan lease en Audi A1 for 2.495 kr. om måneden, mens de større Audi modeller omkring det dobbelte.