Spar mange penge med et samlelån

Det er forholdsvist nemt at låne penge i dag til alt lige fra mobiltelefon, vaskemaskine, bil, hus, computer og meget mere, hvis man blot har en fornuftig økonomi. Overalt i aviser og på nettet ser vi reklamer for kviklån, der jo ser meget lokkende ud, og de fleste større forbrugsvarer kan ofte fås på afbetaling men til høje renter. Derfor betaler mange i dag afdrag til flere forskellige steder, hvor de har et mindre forbrugslån.

Da der kommer låneomkostninger og gebyrer på alle lån, så er det faktisk en del billigere for dig, hvis du samler alle dine lån ét bestemt sted. Dette kaldes for et samlelån, og dette kan du søge flere steder.

Her kommer der en vejledning om, hvordan du nemmest finder det bedste samlelån.

Lad bankerne komme til dig

Du kan finde et attraktivt samlelån hos Lendme.dk, da denne hjemmeside tilbyder dig en praktisk løsning. Normalt ansøger du flere steder efter et lån, og hver gang oplyser du de samme stamoplysninger om dig selv og dine økonomiske forhold herunder indtægter og gæld. Hvis du bare har et rimeligt rådighedsbeløb hver måned og ikke står registreret som dårlig betaler, så vil bankerne gerne låne dig penge, idet dette faktisk er bankernes primære indtjeningsområde.

Ved at anvende Lendme.dk skal du kun udfylde din ansøgning én gang, og de lader så bankerne komme til dig med tilbud på lån. På den måde kan du udvælge det billigste samlelån med de bedste betalingsbetingelser, og det svarer jo lidt til at holde auktion på dit lån. På den måde får du mulighed for at spare mange tusinde kroner om året, idet du automatisk får tilbud på lån fra bankerne via din låneprofil på hjemmesiden.

Indfri dine dyre lån

Visse lån som studielån, kreditforeningslån samt billån kan ofte fås til meget lave renter på langt under 10 % i årlig rente, hvorimod almindelige forbrugslån på køkken, hårde hvidevarer, rejser og IT udstyr typisk ligger på 10-25 % i årlig rente. Du kan muligvis finde et samlelån i dag til 8-10 % i årlig rente, og så kan du udfri dine dyre forbrugslån og blive gældfri langt hurtigere.

Du skal naturligvis ikke indfri dine billige lån men kun de dyreste, og du skal beregne samtlige omkostninger på dine lån, når du sammenligner priserne. Du bør altid benytte dig af størrelsen på ÅOP (årlige omkostninger i procent), da denne størrelse umiddelbart kan sammenligne udgifterne på dine lån, da ÅOP indeholder alle gebyrer og låneomkostninger samt selve lånerenten.

Du skal derfor ikke udelukkende se på lånerenten men på samtlige låneomkostninger, når du sammenligner priserne på lånene. Du bør derfor ansøge om et samlelån, der er en smule større end dine samlede dyre forbrugslån, således du ikke i nær fremtid står og skal ud på lånemarkedet igen.

Du kan ofte selv vælge tilbagebetalingsperioden, der typisk kan vare op til 10 år, og det kan faktisk godt betale sig for dig, da mange ÅOP falder en smule ved 10 års løbetid, idet ÅOP typisk ligger på 10-11 % på et samlelån.