Sådan får I en billig skiferie

Her kommer der er masse råd og erfaringer, som sætter Jer i stand til at undgå andres fejltagelser, således I nemt og enkelt kan finde en billig skiferie. Mange tager jo på skiferie i januar og februar, og man skal bruge penge på både transport, ophold, mad, skilift, leje af ski samt souvenirs og uventede udgifter. Hvis familien tager af sted uden rigtigt at planlægge og budgettere i forvejen, så kan sådan en tur rende op i mere end 10.000 kr. eller mere, men hvis man tjekker priser og tilbud, så er det muligt at finde en billig skiferie til det halve.

 

Skal man køre selv eller tage fly?

Den billigste løsning er oftest at køre selv til ski destinationen, da man således sparer flybilletter til alle familiens deltagere, men hvis man er enlig, kan det nok bedst betale sig at flyve, og også hvis man vælger et skisportsområde langt fra Danmark. Derfor bør man starte med at indhente aktuelle tilbud på skirejser, hvilket omfatter tilbud samt afbudsrejser, og hos rejsebureauet Sunweb kan man finde gode tilbud på skirejser både med fly samt som kør-selv-ferie.

Priserne starter fra omkring 500 kr. for leje af feriebolig i 8 dage, hvilket er ekstremt billigt, men det kommer hurtigt op i flere tusinde kr., hvis man tager flybilletter oveni turen samt all inklusive med fuld forplejning. Umiddelbart kan destinationen måske have en sekundær prioritet, da mange ski områder ligner hinanden meget så start med at sammenligne de billigste tilbud, da man her ofte kan få en super god og billig skiferie for hele familien.

De fleste ski destinationer tilbyder flere km lange pister med mange løjper for både børn, begyndere og til de erfarne skiløbere, og de fleste steder er der også funparker og andre børneaktiviteter og skiskoler, og hele familien kan nyde et afslappet ophold i den nærmeste by med sightseeing og shopping samt afterskiing.

Men om turen går op til Norges bjerge eller ned til Alperne i Sydeuropa omkring Schweiz eller Østrig kan vel være ret underordnet, men naturligvis noget de fleste tager med i betragtning. Man skal nemlig tænke på den samlede økonomi, hvor der indgår både ophold, mad og transportudgifter, og eksempelvis Norge er meget dyr at holde ferie i.

Hvad koster en billig skiferie?

Der er lavet forskellige analyser og beregninger på, hvad en billig skiferie kan rende op i med samlede udgifter. Redaktionen hos TV2 lavede en grundig analyse, hvor man sammenlignede Europas lande for samlede udgifter for en familie, som vil holde billig skiferie med 7 dages overnatninger og 6 dages leje af ski med liftkort. Den dyreste ski destination var Geilo i Norge med 16.000 kr. totalt, hvorefter kom Garmisch Partenkirchen nær München i Tyskland, hvor denne ferie løb op i 13.000 kr.

Hvis man rejser til Wagrain i Østrig, kommer man til de østrigske alper og skal også bruge omkring 13.000 kr. på denne ferie. I Sälen i Sverige finder man Nordeuropas største skiområde, som dels er meget familievenligt og rimeligt billigt, idet en tur løber op i knap 12.000 kroner.

Rejser man til Les deux Alpes i Frankrig kan man møde det legendariske bjerg Alpe d’Huez, og ferien vil typisk rende op i ca. 10.000 kr. det absolut billigste i testen blev Spindleruv Mlyn i Tjekkiet, som er kendt for at afholde Europacup i freestyle i både ski samt snowboard. Her kan turen klares totalt for under 8.000 kr., og årsagen til prisforskellene i Europa er hovedsageligt prisen på overnatningerne, da resten af udgifterne er temmelig ens.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *