Tips og tricks til en billig bilforsikring

Hvis du blot kontakter et tilfældigt forsikringsselskab, når du vil anskaffe dig en bil, så bør du være klar over, at der kan være store forskelle på priserne de forskellige steder. Du kan derfor spare mange penge, hvis du i forvejen undersøger markedet nøje. Du kan realistisk set muligvis spare 40-50 % på prisen på din kommende bilforsikring, hvis du blot kender alle dine muligheder.

Du skal naturligvis have en bilforsikring, der dækker dig ind, hvis uheldet er ude, og især nyere og kostbare biler bør man altid forsikre med en kasko dækning. Hvis der er gæld i bilen, så er det ofte et krav med en kaskoforsikring, men hvis bilen er købt kontant, så bør du overveje, om du kan nøjes med en almindelig ansvarsforsikring eventuelt med tilføjelse af delvis kasko.

Disse faktorer afgør din pris

Prisen på din bilforsikring afhænger meget af bilen, din anciennitet, din alder samt hvor du bor henne i landet. Hvis du bor i en storby, er under 25 år gammel, ikke har kørt skadefrit i 3 år, har købt en gammel bil med en stor motor, ønsker ingen selvrisiko, så skal du forvente en meget høj pris på din bilforsikring.

Du skal måske betale 15-20.000 kr. om året eller mere, og dette er jo et ret højt beløb. Hvis du derimod er elitebilist uden skader i 3 år, er over 25 år gammel, bor på landet og har købt en lille økonomisk bil med en fornuftig selvrisiko, så kan du måske slippe med under 2000 kr. om året på din bilforsikring.

Den typiske pris ligger derfor på 4-10.000 kr. om året for en normal bilforsikring, men prisen afhænger af dine tilvalg.

Find priser på internettet

Det er i dag muligt at blot gå på nettet hos forsikringsselskaber og indtaste bilens nummerplade, hvorefter du ved at oplyse lidt om dig selv kan få beregnet en nøjagtig pris på en bilforsikring. Din nummerplade har nemlig oplysningerne om din bils mærke, model, alder og motor, og derved skal forsikringsselskabet blot have oplysninger om din alder, adresse, anciennitet samt dit ønske om størrelsen på en selvrisiko.

Du kan i dag opnå status af elitebilist på under 3 år og derved få en billig bilforsikring hos Codan, og her kan du endda skræddersy din bilforsikring efter dine behov. På den måde slipper du for at betale mere end højst nødvendigt.

Ved at kombinere din bilforsikring med øvrige forsikringer samme sted kan du endda opnå yderligere rabatter, og de fleste har jo brug for en indboforsikring samt en ulykkesforsikring alligevel.