Vælg det rigtige drivhus eller vægdrivhus

Drivhuse var tidligere noget, man ofte kun forbandt med kolonihavehuse eller sommerhuse. Men sådan forholder det sig ikke i dag, hvor drivhuse og vægdrivhuse er boomet frem som en del af den nye trend med at dyrke “alting” selv. Og uanset om du bor i en lille lejlighed, et stort parcelhus eller ejer et kolonihavehus, findes der et drivhus i den helt rette størrelse, så du også kan hoppe med på bølgen.

Hvad kan du bruge et drivhus til?

Kender du ikke alverden til drivhuse, andet end at det kan bruges til at dyrke grøntsager i, så vil det helt sikkert overraske dig, hvor mange forskellige anvendelsesmuligheder det har.

Formålet med et drivhus er at dyrke sine egne afgrøder, og det er ikke kun tomater og agurker, som kan komme ud af det. Alt fra peberfrugter, chili, figen og citrusfrugter til vindruer, meloner, squash og spinat kan dyrkes, hvis du har nok plads og bruger den nødvendige tid på det. Det kræver en vis mængde arbejde at holde et drivhus, men dit udbytte vil også afspejle sig deraf.

Vælg den rigtige størrelse

Et drivhus kommer i mange forskellige størrelser, og derfor er det op til dig at vurdere, hvor stort drivhuset skal være. Overvej i første omgang, hvad dit behov er. Er du grøn udi at dyrke selv, så du blot vil starte i det små, eller har du haft et drivhus før og ønsker at genskabe din glæde ved at dyrke afgrøder?

Dertil skal du gøre op med dig selv, om du ønsker et almindeligt drivhus eller et vægdrivhus. Vægdrivhuse er mindre, men til gengæld mere fleksible, når det kommer til placeringen. Her er det muligt at placere dem i stuen, på altanen eller i haven op ad skuret. Et traditionelt drivhus fylder mere, hvorfor det kræver et større område af haven.

Sådan placerer du dit drivhus

Når først du har anskaffet dig et drivhus, skal det placeres rigtigt, for placeringen er ikke uden betydning. Det anbefales at placere dit drivhus der, hvor planterne kan få en masse lys og varme, da dette er afgørende for, at planterne trives godt og vokser sig store og modne. Dog gør det ikke noget, hvis der også til tider er en smule skygge, hvorfor en placering tæt ved et træ er ideelt.