Mest kattemad for prisen

 

Alle katteejere er klar over, de må forvente en årlig udgift til kattemad, så deres kæledyr kan overleve og trives til gavn for hele familien til fælles fornøjelse. Katte kan generelt spise lidt af hvert, og der findes retningslinjer og undersøgelser, der viser hvad en kat har brug for af kattemad. En overordnet tommelfingerregel er, at dyr kattemad normalt giver en garanti for, at kvaliteten er i top, men en normal og rask kat kan sagtens nøjes med det billige.

Det gælder om at holde øje med kattens pels, som altid bør være skinnende uden at fælde for meget, og desuden bør katten have en normal vægt og en normal afføring. Hvis kattens pels er mat, katten laver meget afføring, får tandsten, overvægt og lugter fra munden, så er dette alvorlige tegn på fejlernæring med dårlig kattemad. Men hvad bør god kattemad indeholde?

Krav til god kattemad

Katte skal have en god kost som alle andre, og denne bør indeholde de nødvendige næringsstoffer, en god fedtsyresammensætning samt de vigtige aminosyrer. Analyser viser tydeligt, at de billige slags kattemad indeholder en overvægt af affaldskød og kødmel i forhold til de dyreste produkter, men en sund og rask voksen kat kan alligevel sagtens leve af disse billige produkter.

Men både kattekillinger og ungkatte i voksealderen samt ældre katte har brug for kattemad, der er sammensat til lige præcis deres behov. Man bør også holde igen med godbidder til steriliserede hunkatte, for deres evne til at regulere appetitten falder, og de bevæger sig meget mindre, og derfor får de tendens til overvægt. For kastrerede hankatte skal man også tage individuelle hensyn med deres kost, da de har tendens til problemer med urinvejssten, som er en livstruende sygdom.

De bør få deres kattemad blandet op med vand eller vådfoder. Så generelt bør man prøve at give sin kat noget billigt kattemad, og hvis den trives, er det jo fint, men hvis den viser de førnævnte tegn på mangel på næringsstoffer, så bør man skifte til en bedre form for kattemad.

God og billig kattemad på internettet

Man kan naturligvis købe kattemad i mange kvaliteter og priser i de mange forskellige forretninger, og man kan endda give katten rester fra familiens måltid som supplement, men det kan oftest betale sig i det lange løb at købe en stor billig sæk med kvalitets kattemad, som katten får lidt af hver dag til det basale behov. Man kan ofte spare mange penge ved at handle kattemad online, da man her ikke har udgifter til dyr husleje og løn til butiksekspedienter. Olivers.dk er en webshop med et stort og varieret udvalg af kattemad i høj kvalitet til yderst konkurrencedygtige priser, og man kan købe kattefoder til alle typer katte i alle aldre, så man går sjældent forgæves her på hjemmesiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *