Sådan får I råd til en familiebil

 

Køb en ny familiebil og spar penge hver måned. Det er faktisk realiteterne i dagens Danmark, hvor billige priser på nye biler og lave lånerenter kan give gode betingelser for nye bilejere. I mange familier kan man nemt lave et regnestykke, der vil vise de økonomiske fordele måned for måned ved at investere i en familiebil. Naturligvis er købet af en ny familiebil forbundet med en del nye udgifter, men til gengæld slipper man jo for udgifterne til offentlig transport i bus og tog samt eventuel taxikørsel. Der er jo ingen tvivl om, man får mere frihed med sin egen bil, så man kan køre alle steder hen, når man har brug for transporten, og man kan nemmere tage på ferie sammen i en god familiebil.

Dette koster en ny bil

Ved køb af en ny familiebil må man påregne udgifter til brændstof, vægtafgift, grønne afgifter, renter og afdrag på billån, regelmæssige service udgifter på bilen samt et forventet værditab gennem årene, men faktisk kan man i dag på grund af den hårde konkurrence mellem bilforhandlerne købe ny bil for under 1.000 kr. om måneden. Man kan starte med at besøge hjemmesiden hos Hyundai, der har billige og gode bud på en familiebil til ethvert budget og behov.

Her kan man se deres brede udvalg af biler og endda beregne den månedlige udgift på et billån. Man kan afdrage over 8 år og eventuelt helt uden udbetaling. Lånerenten er under 3 5, så det har aldrig før været så fordelagtigt at købe ny bil. Finansieringsmulighederne gælder også på deres brugte modeller, så hvis man finder en god familiebil til 100.000 kr. med 20.000 kr. i udbetaling, så vil man kunne slippe med månedlige afdrag på under 1.100 kr. Faktisk kan man købe en lille smart Hyundai i10 fra ny til under 80.000 kr., så derved kan man faktisk komme under 1.000 kr. om måneden, men en familiebil med 4 døre og et stort bagagerum er nødvendigt i mange situationer, hvor man skal transportere mange sager såsom indkøb, kufferter eller i firma øjemed, såfremt bilen også skal anvendes til dette.

Her kan man nok nøjes med en Hyundai i20 med 4 døre til 125.000 kr. fra ny. Hyundai har generelt gode og driftssikre biler til meget konkurrencedygtige priser, og det er altid rart at købe hos en lokal autoriseret forhandler, som giver garanti på bilen ved bilkøbet.

Det afgørende regnestykke

Man kan ikke i forvejen være sikker på, hvor store de månedlige eller årlige udgifter til bilen vil blive, men man kan nogenlunde regne sig frem til dette, hvis man kender sit kørselsbehov. En nyere bil vil sjældent have store uventede udgifter til reparationer og den slags, så man kan måske nøjes med årlige udgifter på bilen på følgende:

Afdrag og renter:                1.100 kr.

Forsikring/kasko                 4.000 kr.

Grønne afgifter/vægtafgift  3.000 kr.

Brændstof 15.000 km        10.000 kr.

Serviceudgifter                    1.500 kr.

Reparationer                       2.000 kr.

Samlede årlige udgifter        21.600 kr.

Samlet udgift pr. måned     1.800 kr.

 

Et DSB pendlerkort koster i området 400-800 kr. om måneden for én person afhængigt af strækningens længde, og dertil kommer der måske udgifter til 500-800 kr. om måneden til taxikørsel og bus, hvilket er omkring 1.000 kr. om måneden pr. person, så man kommer hurtigt op på 2.000 kr. eller mere hver måned for en familie på offentlig transport.

Regnestykket er naturligvis forenklet, men tendensen er trods alt meget tydelig, at det ofte kan betale sig at købe en bil og få et mere frit liv, hvilket især kan være en fordel på ferieturen, hvor man ellers var henvist til at betale flere tusinde kr. på billeje.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *