Vælg den mest passende MacBook Air

Overalt i verden anvender vi i stigende grad stationære computere, bærbare computere, tablets og mobiltelefoner, der kan håndtere større og mere krævende opgaver end tidligere. Udviklingen på disse teknologiområder vokser eksplosivt, hvilket det har gjort igennem de sidste mange år.

Internettet er med til at lave et globalt netværk, som binder alle enheder sammen, hvis man er koblet op til nettet, hvilket alle efterhånden er. Hvert år kommer der nye smarte enheder på markedet, som kan endnu flere faciliteter end sidste års model, og derved er der gang i en rivende udvikling, der ingen ende vil tage.

Men især for nye brugere kan det være en jungle at finde rundt i, når man skal finde en passende model til sit brug. Man bør naturligvis vælge den mest passende enhed til opgaven, og der er masser af indbyrdes konkurrence på området, hvilket er med til at holde priserne nede for forbrugerne. Men hvornår skal man så købe en mobiltelefon, en MacBook Air eller en PC eller en stationær enhed?

 

Man bør finde en fremtidssikret computer

Allerførst bør man prøve at afgrænse sit nuværende og fremtidige behov for IT, idet man ellers kan købe sig fattig i elektronik udstyr, og man bør også være opmærksom på, at IT udstyr falder hvert eneste år, idet gennemsnitslevetiden er på omkring 3-5 for en telefon eller computer, før den er forældet med sine funktioner, selvom om enkelte vælger at fortsætte med deres gamle computer i mere end 5 år.

Der findes andre, der udskifter IT udstyr hvert år eller hvert andet, idet de således rider på en bølge af den allernyeste teknologi til alle tider. Den mest økonomiske løsning er at finde en moderne men prisbillig og udbredt model, der kan holde i mange år fremover. Det er dyrt i længden at udskifte sin nye computer hvert år, da man ofte kun kan få halv pris eller mindre for brugt IT udstyr.

Generelt vælger man mellem Apples produkter eller de andre producenter, idet Apple har sine egne telefoner og computere, der kaldes for iPhones, iPads og MacBook Air, mens de IBM kompatible computere har mange forskellige navne. Til visse opgaver er det mest praktisk med en lille bærbar telefon eller en lidt større lommecomputer (tablet), der stadig kan være i lommen, mens man på kontorer ofte har store stationære computere stående som servere med printer og andet ekstraudstyr påmonteret. Men i de fleste andre situationer kan man nøjes med en bærbar PC, som nemt kan medbringes i en taske.

De billigste bærbare er kopierne, som er meget udbredte i mange miljøer, men deres markedsandel er gennem de sidste mange år blevet mindre og mindre på grund af en stigende udbredelse på Apples bærbare computere, der er i høj kvalitet med et gennemtænkt design og velfungerende programmer. Den ypperste model i serien er en MacBook Air, og man kan finde de bedste priser i landet på disse computere hos EDB-priser.dk, der netop sammenligner forhandlernes tilbud og kampagnepriser.

 

Fordele ved at vælge MacBook Air

En MacBook Air koster fra 7.000 kr. og opefter, idet der findes flere modeller at vælge imellem. Dette er stadigvæk et yderst rimeligt beløb for en fremtidssikret computer, der kan klare de mest krævende opgaver i flere år ud i fremtiden. En MacBook Air har som standard disse funktioner:

  • Letvægts bærbar PC Ultrabook i ultra tynd udgave
  • Anvender Intels nye CPU serie i5 samt i7
  • Indbygget lager med 128 GB SSD drev (samme teknologi som USB sticks)
  • 4 GB LP DDR3 SDRAM
  • Apple operativsystem OS X 10.10 Yosemite
  • Medfølgende Apple software

Man kan få skærmen i både 11” eller 13” udgave, og den mindste i5 CPU kører med 1.6 GHz hastighed, mens man kan vælge den hurtigere Intel CPU i7 med en hastighed på 2.2 GHz, og man kan også vælge større hukommelse både cache memory (standard 4 GB) samt det faste arbejdslager (standard 128 GB).

Den dyreste model koster omkring 16.000 kr., men så er den også udstyret med den hurtige CPU, et lager på 512 GB SSD samt cache RAM på 8 GB. Der er derfor lidt at spare, hvis man kan nøjes med den mindst mulige model blandt typerne af MacBook Air, men man kan naturligvis senere købe yderligere hukommelse, såfremt behovet skulle opstå.