Valg af bolig under 10. klasse uddannelsen

still-life-851328_1280

Hvad gør man, hvis man får brug for en 10. klasse uddannelse, og man er allerede flyttet hjemmefra. Måske har man taget nogle sabbatår eller været i militæret eller haft et job, hvorefter man pludselig vil i gang med en videreuddannelse. Hvis man befinder sig i en storby, så kan husleje være en stor post på hver måneds udgifter. Især kan det være dyrt at skulle i gang med 10 klasse København. Man kan finde gode råd om 10. klasse uddannelsen på hjemmesiden for Hotel- og Restaurantskolen, der netop afholder denne uddannelse.

Årsager til at vælge 10. klasse

Hvis man ikke fortsatte efter 9. klasse med en overbygningsuddannelse, så er det ofte en god måde at komme videre på ved at tage en 10. klasse uddannelse, da man derved åbner mange døre til fremtidige uddannelser og jobs. Så hvis man gerne vil snuse lidt til branchen og forbedre dig i folkeskolens fag, så kan man med en 10. klasse uddannelse få styrket sit faglige niveau samt realiseret sine fremtidsdrømme. Man kan både vælge ‘EUD10′, ’20/20’ samt ‘Gymnasieforberedende 10. klasse’. Med uddannelsen EUD10 lærer man om sin videre uddannelse, og den er især rettet mod dem, der har brug for at styrke nogle af folkeskolens afgangsfag og samtidig har lyst til at arbejde mere praktisk som eksempelvis i køkkenet. Gymnasieforberedende 10. klasse er for dem, der gerne vil bruge et år på at dygtiggøre sig i de boglige fag for at blive helt klar til at starte en gymnasial uddannelse.

Billig bolig under studieforløbet

Langt hovedparten af de studerende til både korte og længerevarende uddannelser har brug for en lille studiebolig, som ikke ligger for langt væk fra studiestedet. Hvis man skal bruge 2-3 timer hver vej, så mister man meget værdifuld tid hver eneste dag, og transport er heller ikke gratis. Derfor bør man søge i nærheden af studiestedet, og normalt må man vælge mellem kollegieværelse eller private værelser og lejligheder. Priserne kan være dyre nok for et almindeligt værelse med adgang til fælles køkken og bad. Derfor er mange begyndt at købe en bolig, da renteniveauet er rekordlavt, og investeringen endda ikke er så dårlig endda sammenlignet med de øvrige investeringsmuligheder for tiden. Mange gange har man dog brug for forældrenes hjælp til både udbetaling og som kautionister, og i en del tilfælde køber forældrene selv en studiebolig til deres børn. Man bør under alle omstændigheder tjekke hele boligområdet grundigt igennem, før man tager en beslutning. Hvis man blot skal tage en kort uddannelse, så er det måske lige I overkanten at købe en studiebolig, men i mange tilfælde bør denne mulighed komme med i overvejelserne. Man bør først tale med andre studerende og tjekke hjemmesider samt opslagstavler, indtil man kender prisniveauet for boliger i området.